"Нехай моляться...": Папа Римський відреагував на ухвалення в Україні закону про заборону УПЦ МП

Папа Римський Франциск висловив побоювання з приводу ухваленого в Україні закону про діяльність релігійних організацій, що керуються з Росії. Про це пише Vatican News, передають Патріоти України.

Відразу після молитви понтифік висловив велике занепокоєння тим, що бажаючі не можуть молитися «в тій церкві, яку вони вважають своєю». «Церкви не можна чіпати. Нехай моляться ті, хто хоче молитися», — сказав він.

Папа Римський також попросив молитися за «припинення воєн в Палестині, Ізраїлі, М’янмі і в кожному іншому регіоні», тому що «народи просять миру».

Закон про заборону УПЦ МП

10 серпня президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність. 16 серпня комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із РПЦ.

17 серпня Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала законодавчу ініціативу щодо заборони в Україні УПЦ МП.

20 серпня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з РФ, зокрема УПЦ МП. Згідно з ним, громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...