Нехай скрепи заздрять: Україна і Туреччина підписали контракт на поставку керованих ракет

Україна буде постачати до Туреччини 120-мм ствольні керовані протитанкові ракети "Конус" виробництва ДП "ГККБ "Луч". Відповідний контракт був підписаний між українським ДП "Спецтехноекспорт" і турецькою корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) у рамках Міжнародної оборонної виставки 1 травня в Стамбулі, повідомляють Патріоти України.

"Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом у результаті часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK", – сказано в повідомленні.

Відзначається, що сторони прописали в контракті вартість ракет, а також терміни їх виготовлення і постачання до Туреччини. "Завершення процедури підписання і початок виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні", – уточнили в держпідприємстві.

Головною перевагою даної угоди називають можливість поставляти зброю не тільки Збройним силам Туреччини, але і збільшити присутність українського продукту на інших ринках, які експлуатують танки з 120 мм гарматами і активно співпрацюють з турецьким ОПК. Зокрема, це ринки країн Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

"Конус" – українська ствольна протитанкова керована ракета калібру 120 мм, призначена для стрільби з танків Т-84-120 і Т-72-120, розроблена "Укроборонпромом" спеціально під стандарти НАТО. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.



Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...