"Нехай собі малюють на лобі червоні лінії": Єрмак відповів на чутки про діалог Києва з "ЛДНР"

Офіційний Київ не веде і не має наміру проводити прямі перемовини з так званими "ДНР" і "ЛНР" щодо Донбасу, оскільки це не відповідає українським інтересам, зазначають Патріоти України.

Подібні відомості є вигадкою. Конкретного порядку денного зустрічі радників країн нормандського формату наразі немає, проте Україна планує обговорити відновлення режиму припинення вогню, гуманітарні питання, відкриття КПВВ і майбутню роботу в "Нормандії". Будь-які документи затверджуються тільки лідерами України, ФРН, Франції та РФ. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

У коментарі РБК-Україна керівник президентської адміністрації спростував інформацію в німецькій пресі, згідно з якою радники лідерів нормандської четвірки на перемовинах у середу, 26 січня, мовляв, повинні узгодити дату прямого діалогу Києва з представниками "ЛДНР".

Він назвав такі відомості вигадкою і зазначив, що подібний діалог не відповідає інтересам Києва. Влада не проводила і не збирається вести "перемовини з сепаратистами".

"Позиція України, яку багато разів висловлювали на різних рівнях, є незмінною, вона відповідає українським інтересам. Жодних прямих перемовин з сепаратистами не було і не буде. А подібні вигадки з'являються завдяки маніпуляторам, які вже багато разів намагалися зробити "зраду" на рівному місці... Нехай ті, хто сьогодні бере участь у створенні цих фейків, йдуть і собі малюють на лобі червоні лінії, а у нас вони, як і українські інтереси, прошиті на підкірці", - пояснив Єрмак.

Про що говоритимуть радники країн нормандського формату

За словами керівника ОП, наразі немає конкретного перемовного порядку денного зустрічі нормандських радників. Втім, Київ ставить перед собою завдання обговорення відновлення режиму припинення вогню, гуманітарних питань, відкриття контрольно-пропускних пунктів і подальшої роботи в нормандському форматі.

Маніпуляції про "діалог" з "ЛДНР" – спроба зірвати перемовини

Глава Офісу ще раз додав, що перемовин з представниками "ЛДНР" не передбачається. Будь-які документи в нормандському форматі затверджуються тільки керівниками України, Німеччини, Франції та Росії, а зустрічі радників і міністрів мають тільки консультаційний характер.

"На відміну від деяких політиків, ані бізнесу, ані перемовин ми з сепаратистами не ведемо і ніколи вести не будемо... будь-які інсинуації або маніпуляції - це інсинуації і маніпуляції людей, зацікавлених у зриві перемовин", - додав Андрій Єрмак, підкресливши, що останнім часом від політиків з Німеччини вже лунали суперечливі заяви, які оцінювали в МЗС України.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....