"Нехай тільки приїде": Грузини пообіцяли влаштувати "теплий прийом" Лаврову

Грузія розірвала дипломатичні відносини з Росією в 2008 році після п'ятиденної війни в Південній Осетії і визнання Кремлем Абхазії і Південної Осетії як незалежних республік.

Передбачуваний візит міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова до Грузії викликав хвилю обурення жителів цієї країни. Так, глава опозиційної фракції партії «Єдиний національний рух» в парламенті Грузії Роман Гоцирідзе заявив про негативні наслідки для глави російського МЗС, в разі його приїзду до столиці республіки, передають Патріоти України.

За його словами, якщо міністр закордонних справ держави-агресора приїде в Тбілісі, то акції протесту будуть такими, що правлячій партії на чолі з Бідзіною Іванішвілі, яка заграє з Москвою, доведеться бігти з країни. Цієї ж точки зору дотримуються і прості жителі країни.

"Що стосується Сергія Лаврова, його приїзд до Грузії повинен бути виключений, а не те влада отримає таку протестну хвилю, що уряду і Іванішвілі, подібно колишньому главі Аджарії Аслану Абашидзе, доведеться тікати на літаку Лаврова", - зазначив Гоцирідзе. Як відомо, Грузія розірвала дипломатичні відносини з Росією в 2008 році після п'ятиденної війни в Південній Осетії і визнання Кремлем Абхазії і Південної Осетії як незалежних республік. У Тбілісі вважають їх окупованими РФ територіями Грузії.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...