"Нехай відповість за Іловайськ": Військовий прокоментував "сварку" Залужного і Зеленського і випад Муженка

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував чутки про "сварку" між президентом України Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, передають Патріоти України.

Він акцентував, що ця історія "роздута" через третіх осіб, а її головні персонажі (Зеленський з Залужним) ніколи публічно не підтверджували, що між ними є якась суперечка. Дикий в інтерв'ю Тижню нагадав, що зараз в Україні існують нагальніші проблеми.

"І я зараз не про персоналії. У нас конфлікт між цивільною владою та армією як інститутом. Наша армія успішно тримається два роки за участю Валерія Залужного й мільйона людей у пікселі. Кожен робить свою роботу", - вказав він.

Військовий нагадав, що Залужного як Головнокомандувача можна змінити, якщо буде ліпший кандидат на його посаду, проте наразі такого немає. Також він звернув увагу на слова генерала Віктора Муженка. Останній в інтерв'ю BBC (матеріал вийшов 1 грудня 2023 року) теж згадував про ці чутки.

"Віктор Муженко на піку історії про нібито конфлікт наших лідерів вийшов з великим інтерв’ю про те, якою має бути наша стратегія. Нехай спочатку відповість за Іловайськ, а далі я послухаю його думки про стратегію. Бо це відверто було схоже на кумедну заявку на місце, яке, на його думку, могло звільнитися", - заявив Дикий.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...