"Нехай вони лісом всі йдуть": У Зеленського висловились про участь всіх потенційних союзників у формуванні нового Кабміну

29 серпня стане відоме ім'я нового прем'єр-міністра.

Давид Арахамія, обраний від "Слуги народу" до Верховної Ради, заявляє, що інші парламентські сили відмовляються пропонувати кандидатів у міністри, передають Патріоти України.

За його словами, посади у парламенті буде розподілено між усіма партіями з дотриманням квотного принципу – а на членів Кабінету міністрів партійні квоти не поширюються.

Пряма мова: "В уряді немає квот. Це був якийсь договорняк – зараз договорняки не потрібні країни, уряд може бути просто технократичним – не партійним, не політичним, а технократичним.

Коли я дзвоню представникам інших партій і кажу: "Ви можете надати свій list (список), для шорт-листа нормальних кандидатів на міністрів?", – вони кажуть: "А ми хочемо, щоб ви несли відповідальність – ми не дамо". Це продержавницька позиція чи чисто політична спекуляція?

Я не хочу прізвища казати, але я кажу: якщо є така позиція – нехай вони лісом всі йдуть. Це багато політичних сил роблять так. Якщо вони кажуть, що ми маємо нести стовідсоткову відповідальність – ми не хочемо з ними нічого погоджувати. Ми будемо нести політичну відповідальність. Правильно?".

Чи не виглядає як узурпація те, що "Слуга народу" зазіхає на більшість посад: "Якщо це виглядає як узурпація – то це точно демократична узурпація, бо це був вибір наших обранців. Це може виглядати як завгодно, але 60% – це те, що проголосували наші виборці".

Про Кабмін: "Весь уряд буде професійним, це будуть технократи.

Якщо в людини є трекрекорд і вона може це зробити – взагалі не важливо, яку партію вона представляє. Як політична партія, яка несе майже стовідсоткову відповідальність, ми цю людину маємо призначити і дати їй можливість ефективно працювати, щоб держава й ВВП зростали. Отака рамка.

Забувайте політичні інтриги, скандали і розслідування. Нехай уряд працює. Це – виконавча влада, нехай виконує. А політичні розклади будуть у Верховній Раді". За словами Арахамії, 29 серпня стане відоме ім'я нового прем'єр-міністра, а щонайменше один чинний член Кабміну може залишитися в новому уряді.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...