Нех*й *аст*ть: Білорусу, який воював проти України, чеський суд збільшив термін ув'язнення до 21 року

Вищий суд у Празі, Чехія, збільшив покарання білорусові Олексію Фадєєву, який брав участь у бойових діях проти України на Донбасі. Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс, зазначають Патріоти України.

Зокрема, у вересні минулого року суд виніс рішення про 4,5 роки ув'язнення Фадєєву за звинуваченням в "участі в організованому злочинному угрупованні". Однак обвинувачення інкримінувало Фадєєву здійснення терористичного акту і вимагало для нього 15 років позбавлення волі та безстрокове ув'язнення.

Тоді довести його причетність не вдалось, а сам Фадєєв стверджував, що стріляв тільки на навчаннях, але не під час реальних боїв.

Наразі суд Праги змінив кваліфікацію злочинів Фадєєва на "тероризм у складі організованого злочинного угруповання", і присудив йому 21 рік позбавлення волі.

"Системне переслідування чеськими правоохоронними органами та органами правосуддя бойовиків, які, підбурювані Росією, ступили на слизький і злочинний шлях участі у війні проти України, продовжується. Далі буде", ㅡ написав посол Перебийніс.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...