"Нех*й шастать": Чехія не видаватиме візи росіянам і білорусам до кінця березня 2023 року

Постанова про невидачу віз та посвідок на проживання в Чехії росіянам і білорусам буде діяти до кінця березня 2023 року. Про це повідомляє České noviny, передають Патріоти України.

Так, у відповідь на заяви на посвідку на проживання в Чехії, подані росіянами або білорусами в посольство, не проводитимуть жодних розглядів. Мета - чинити тиск на Росію і Білорусь, щоб вони припинили агресію, і забезпечити безпеку Чехії.

"Цей крок покликаний захистити зовнішньополітичні інтереси Чехії у зв'язку зі збройним конфліктом в Україні, який був викликаний вторгненням Російської Федерації, яку підтримує Республіка Білорусь", - йдеться в повідомленні МЗС країни.

Іноземців, у яких вже є посвідка на проживання, це не стосується. Тому росіяни і білоруси можуть продовжувати звертатися за продовженням посвідки на проживання.

Положення не поширюється і на заявки на короткострокові візи, якщо заявник є членом сім'ї громадянина Чехії або громадянина Європейського Союзу, якого він супроводжує.

Також правило не поширюється на заяви про видачу довгострокових посвідок на проживання, якщо заявник є членом сім'ї іноземця з посвідкою на проживання в Чеській Республіці. А також на заяви про видачу посвідки на постійне проживання для дітей іноземців, які проживають в Чеській Республіці, якщо причиною подачі заяви є їх спільне проживання.

Це також не стосується заяв на отримання візи, дозволів на довгострокове або постійне проживання, якщо перебування заявника відповідає інтересам Чеської Республіки і цей інтерес був підтверджений міністром закордонних справ.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...