"Нелегальні українські банди": МЗС України викликало посла Франції через слова Макрона

Посол Франції запевнив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає.
Етьєн де Понсен з вересня 2019 року очолює посольство Франції в Україні. Фото: УНІАН.

До МЗС був запрошений посол Франції в Україні для надання роз’яснень щодо слів президента Франції Еммануеля Макрона про українців. Про це йдеться в коментарі речниці МЗС Катерини Зеленко стосовно певних висловлювань президента Франції, передають Патріоти України.

«У зв’язку з появою повідомлень в ЗМІ про слова, які приписуються президенту Франції Еммануелю Макрону, до МЗС був запрошений посол Франції в Україні для надання роз’яснень. Посол Франції зазначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту», — йдеться в коментарі речниці.

У МЗС наголосили, що сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем існує повне розуміння і співробітництво в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн. Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон заявив у інтерв’ю журналу Valeurs Actuelles, що він виступає противником «нелегальних українських банд мігрантів». «Я віддаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї чи Кот-д'Івуар (...) замість нелегальних українських чи болгарських банд», - сказав президент Франції. Номер видання з інтерв'ю Макрона був опублікований у четвер, 31 жовтня.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...