Нелегітимні вибори до Держдуми: Партія Путіна знов "перемагає" у найскандальніших виборах Росії 21 сторіччя, комуністи другі

За інформацією екзит-полу, партія "Єдина Росія" набирає понад 45% голосів на виборах до Державної думи, комуністи – понад 20%, зазначають Патріоти України.

Деталі: Окрім "єдиноросів" та комуністів до Думи можуть потрапити ЛДПР (лідер Володимир Жириновський) – 8,7% голосів та "Справедлива Росія" із 7,9%.

Інші партії, за даними екзитполу компанії ІНСОМАР, до Думи не потрапляють.

Водночас наразі вже обробили 9% протоколів. Центральна виборча комісія надає офіційні результати після їх підрахунку. Так, партія Путіна "Єдина Росія" отримала 38,5%, комуністи – 25,1%, ЛДПР – 9,6%, "Нові люди" – 7,8% та "Справедлива Росія" - 6,6%.

Довідково: Вибори до Державної Думи Росії тривали три дні. Проголосувати можна було як на виборчій дільниці, так і онлайн. Водночас, опозиційних кандидатів не допустили до участі за допомогою різних способів: деякі організації визнали екстремістськими, когось кинули за грати або просто відмовили в реєстрації кандидатів.

Окрім цього, у виборах змогли взяти участь українські громадяни з окупованих територій, які отримали російські паспорти. В Москві повідомили, що близько 150 тисяч мешканців Донбасу взяли участь у "виборах".

Також ЗМІ повідомляли про масові порушення під час голосування. Йдеться про вкиди бюлетенів, фальсифікації, недопуск спостерігачів та кандидатів на дільниці. Офіційно ЦВК заявляє, що зафіксовані лише поодинокі порушення.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...