Нелегітимний режим еволюціонував до показових репресій: ​У Бацьки відкрили кримінальні справи проти видатних спортсменів, тривають обшуки

Олександра Герасименя є найуспішнішою білорускою плавчинею в історії

Проти чемпіонки світу Олександри Герасимені та директора гандбольного клубу «Вітязь» в Білорусі завели кримінальні справи. В їхніх будинках та помешканнях батьків тривають обшуки. Плавчиня жартує, мовляв, нарешті до неї прийшло всебічне визнання, зазначають Патріоти України.

За даними слідства, Олександра Герасименя і Опейкін, які є відповідно головою та виконавчим директором об'єднання «Білоруський фонд спортивної солідарності», поширювали завідомо неправдиві відомості про хід і результати виборчої компанії, про події в соціальній, економічній, політичній і культурній сферах життя суспільства. В інтернеті та засобах масової інформації зверталися із закликами до іноземних держав і міжнародних організацій про вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь.

В результаті дій Герасимені і Опейкіна, а також інших осіб завдано значної іміджевий і фінансові втрати, підірваний престиж країни на міжнародній і політичній арені, дискредитоване керівництво спортивної галузі та держави, повідомляє Слідчий комітет.

Обидва проходять за статею, яка передбачає 5-річне ув’язнення.

Олександра Герасименя є прибічником опозиції і виступала проти диктатури. Зокрема й через її громадянську позицію Лукашенка позбавили можливості відвідувати олімпіади й чемпіонати світу.

Олександра Герасіменя - найтитулованіша представниця плавання в суверенній історії країни. Мінчанка виграла три олімпійські медалі в Лондоні і Ріо-де-Жанейро, вона - дворазова чемпіонка світу і дворазова чемпіонка Європи.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...