Неля Штепа викликає до суду Порошенка, Яценюка, Таруту, Наливайченка

До суду викликають ексголову Донецької облдержадміністрації Сергія Таруту, колишнього в.о. глави Адміністрації президента Сергія Пашинського, ексголову СБУ Валентина Наливайченка, експрем’єр-міністра Арсенія Яценюка та експрезидента України Петра Порошенка, зазначають Патріоти України.

Після допиту обвинуваченої планується допитати свідків обвинувачення і захисту, а потім вивчити письмові документи.

Суд вирішив допустити до допиту в судовому засіданні всіх свідків, заявлених як звинуваченням, так і захистом. Однак при цьому сторони мають право відмовитися від допиту того чи іншого свідка.

Наступне засідання у справі призначено на вівторок, 16 лютого.

Неля Штепа очолювала міськраду Слов’янська Донецької області в 2010-2014 роках. Після вторгнення російських військ на Донбас вона закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська у Слов’янськ.

Після звільнення міста проти неї порушили кримінальну справу стосовно сепаратизму. Штепу звинуватили в ряді тяжких злочинів, зокрема посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей і створенні терористичної організації.

Ексмер Слов’янська пізніше стверджувала, що гучні заяви під час окупації міста були зроблені під дулом автомата. Справа Штепи досі перебуває в суді й триває понад шість років.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...