Нелюдів має наздогнати розплата: СБУ назвала імена загарбників, які ґвалтували жінок і катували українських полонених

Служба безпеки України (СБУ) встановила ще один російський військовий підрозділ та ідентифікувала його військовослужбовців, які займалися звірствами у ставленні до українських полонених та цивільного населення, передають Патріоти України.

У спецслужбі зазначили, що нові воєнні злочини загарбників були викриті завдяки нещодавно перехопленим розмовам окупантів, що перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області.

Зокрема, спецпризначенці перехопили телефонне інтерв’ю окупанта "воєнкорці" з Башкоторстану (входить до складу РФ). Його дає загарбник із позивним "Рафаель" - військовослужбовець 3-го батальйону імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії ЗС РФ, військова частина 12274).

Жіночий голос належить пропагандистці Гузель Кудашевої, яка працює в газеті "Аургазинський вісник". За інформацією СБУ, вона регулярно збирає матеріали для статей про співвітчизників, що воюють проти України.

"Наши башкирские пацаны напились, бабу поймали в городе, изнасиловали, убили и труп сожгли", – розповідає на записі терорист про діяльність свого батальйону.

Кудашева розпитує деталі й дізнається, що ґвалтівників було четверо, і що російське командування ігнорує подібні випадки насилля.

Окупант продовжує ділитися "подвигами" башкирських бійців, зокрема як ті катують і ґвалтують військовополонених. Однак цю історію пропагандистка просить їй не переказувати – занадто моторошні подробиці.

У спецслужбі додають, що "найцікавіші" події з життя підрозділу загарбників вона регулярно публікує у місцевій газеті, а також на своїй сторінці "ВКонтакте". Однак там відсутні слова про воєнні злочини рашистів, а розповідається лише про їхні "героїчні подвиги".

Служба безпеки України вже відкрила відповідне кримінальне провадження, ретельно документує ці злочини, ідентифікує причетних та вживає комплексних заходів, щоб вони відповіли за скоєне.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...