Нелюди мінують навіть дитячі майданчики: Голова Херсонської ОВА розповів, як окупанти готуються до відступу

Нема злочину, котрий рашистські окупанти ще не вчинили щодо України. Хіба що окрім ядерної катастрофи, котра стане і їхньою погибеллю

Росіяни розуміють, що наступ ЗСУ є невідворотним, тому на окупованих територіях Херсонщини повсюди залишають вибухові пристрої. Війська РФ розміщують вибухівку в житлових будинках та навіть на дитячих майданчиках, передають Патріоти України.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич. Він прокоментував дані розвідки, яка раніше повідомляла, що окупанти заміновує об’єкти критичної інфраструктури на Херсонщині.

За словами Янушевича, військові РФ залишають підривні пристрої в найнеочікуваніших місцях. Зокрема, це й дуже важливі комунікації у Херсоні, серед яких газопостачання, електропостачання і водопостачання та дорожня інфраструктура, – додав він.

Крім того, за інформацією очільника Херсонської ОВА, росіяни залишають підривні пристрої у житлових будинках, на дитячих майданчиках і в магазинах. Він також повідомив, що загарбники замінували два узбережжя річки Інгулець.

Контрнаступ на Півдні: в уряді закликають мешканців Херсонської та Запорізької областей негайно евакуюватися

Тому Янушевич закликав місцевих жителів бути дуже обережними і не брати до рук підозрілі предмети та не ходити в ліси і біля річок.

Відповідаючи на запитання, чому росіяни заміновують об’єкти, голова ОВА заявив, що окупанти розуміють, що наступ ЗСУ є невідворотним. “Тому вони хочуть зруйнувати всю інфраструктуру, щоб не залишити її”, – наголосив він.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...