Нема чого шукати мир в очах Путіна: "Україні потрібно врахувати досвід Придністров’я, “м’який підхід” ні до чого не привів", - президент Молдови Санду

Обраний президент Молдови Майя Санду радить Україні врахувати досвід її країни, якій не допоміг “м’який підхід” у врегулюванні конфлікту в Придністров’ї. Про це вона сказала в інтерв’ю “Європейській правді”, зазначають Патріоти України.

Санду вважає, що попри згоду Молдови на «м’який діалог» у переговорах щодо Придністров’я, це не допомогло вирішити конфлікт навіть протягом 28 років.

Переможниця виборів нагадала, що свого часу Кишинів визнав «владу» Придністров’я частиною переговорного формату, надав бізнесу, що знаходиться там, той же торговий режим, що мають офіційні виробники, зокрема право вільного експорту в ЄС за Угодою про асоціацію.

За словами Санду, влада Молдови підписала понад 300 документів про вирішення конфлікту в Придністров’ї.

Відомо, що на початку 1990 років Кишинів дав згоду на прямий діалог з невизнаною «владою» в Тирасполі, а Росію погодився вважати «посередником» у вирішенні конфлікту.

«Але попри всі ці кроки, поки ми нікуди не прийшли. І цей наш досвід Україні може бути корисно врахувати (при виборі підходу, – ред.) в діях щодо Донбасу», – пояснила Санду.

Вона додала, що також вважає неприпустимою федералізацію Молдови.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...