Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний від навчання час.

Про це повідомили російські ЗМІ із посиланням на нову регіональну програму сприяння зайнятості молоді. Окремими пунктами у документі вказано сприяння зайнятості молоді віком до 35 років у сільському господарстві та на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Документ покликаний спростити працевлаштування підлітків на заводи та інші підприємства.

Автори програми кажуть, що Татарстан зіткнувся з нестачею молодих працівників через зниження рівня народжуваності у 1990-х роках. Ще однією причиною є те, що зараз молодь воліє здобувати освіту замість того, щоб йти працювати.

У документі стверджують, що якщо нову ініціативу буде затверджено, то безробіття серед молодих людей віком 15-29 років знизиться до 7%.

ЗМІ нагадали, що минулого року Держрада республіки хотіла дозволити працевлаштовувати підлітків із 16 років на шкідливих та небезпечних виробництвах.

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...

"Правду кажучи": Виснажені українські війська потребують не лише артилерії, є ще одна проблема, - Business Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 15:43

Нова американська зброя допоможе Україні протистояти російським атакам, але може пройти деякий час, перш ніж країна зможе перехопити ініціативу, передають Патріоти України. Як пише Business Insider, Україна отримала вкрай необхідний поштовх у війні, ко...