"Нема сенсу відновлювати": Капітан запасу ВМС спрогнозував долю "Оленегорського горняка"

Великий десантний корабель "Оленегорський горняк" після атаки морськими дронами, найімовірніше, виведуть з експлуатації та посадять на мілину Про це в інтерв'ю "НВ" розповів капітан першого рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ в 2004−2020 роках Андрій Риженко, передають Патріоти України.

За його словами, це корабель проєкту 775, натовська класифікація Ropucha. "Оленегорський горняк" призначений для висадки морського десанту - до роти морської піхоти з технікою, близько 12 одиниць бронетехніки.

"Кораблю вже, до речі, 47 років. Ті пошкодження, які він отримав… Його вже немає сенсу відновлювати. Я думаю, найімовірніше, якщо він дійде до якогось причалу, якось його посадять на мілину, то його просто спишуть з військово-морського флоту", - зазначив Риженко.

Втім, цей корабель був необхідний окупантам, адже його перекинули з північного флоту. Приблизно на початку лютого 2022 року, шість кораблів, зокрема і цей, зайшли до Севастополя, перебували там, були завантажені повністю десантом і готувалися до висадки. Планувалося як мінімум два десанти: один на Азовському морі, один — на Чорному. За словами експерта, "Оленегорський горняк" точно входив до складу цього десантного загону.

"А якби він не був потрібен, який сенс тримати його в Чорному морі? Його відправили би на Північне море, у зворотному напрямку, де він якось потрібен", - зазначив він.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...