"Нема що дати в руки": Російська опозиціонерка сказала, чи зможе Кремль мобілізувати ще мільйон росіян

Країна-окупант Росія збільшуватиме чисельність своєї армії, у тому числі за рахунок мобілізації та планового призову. Але зібрати мільйонну армію вона не зможе з об'єктивних причин, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловила російська опозиціонерка Ольга Курносова. "Насправді цей указ Путіна про часткову мобілізацію – брехливий, як і все, що робить сьогоднішня російська влада і насамперед сам Путін", – заявила вона.

Говорячи про цей указ, який було підписано ще у вересні 2022 року, опозиціонерка зауважила, що в ньому не вказано заплановану кількість мобілізованих. Таким чином, документ фактично надає право мобілізувати необмежену кількість осіб.

"Там немає слів "загальна мобілізація". Ця мобілізація обмежується лише тими плановими показниками, які вони собі ставлять", – сказала Курносова. Водночас вона наголосила, що Кремль має об'єктивні обмеження для масштабного збільшення армії. Ці обмеження пов'язані з її забезпеченням.

"Що стосується того, щоби мобілізувати мільйони, то у них просто нема чим нагодувати ці мільйони, нема у що одягнути і нічого дати в руки. І лише тому вони ці мільйони не призивають", – підсумувала опозиціонерка.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...