Немає ані честі, ані гідності: Суд відхилив позов до руху "Чесно" нардепа Олександра Дубінського

Суд залишив без задоволення позов проти руху «Чесно» народного депутата Олександра Дубінського про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це йдеться на сайті руху, передають Патріоти України.

Зокрема, нардеп вимагав, щоб його виключили з Реєстру Zрадників, проте суд вирішив залишити цей позов без задоволення. У рішенні суду вказано, що з огляду на необхідність громадського контролю за діяльністю державних органів та посадових осіб інформація, яка розповсюджується щодо державних посадовців, публічних осіб, є суспільно важливою інформацією, а обмеження щодо розповсюдження цієї інформації та межі критики та оцінки поведінки є ширшими, ніж межі критики та оцінки поведінки пересічного громадянина.

Суд зазначає, що публічна особа, державний службовець мають бути готові до підвищеного рівня критики, в тому числі у грубій формі, прискіпливої уваги суспільства і зацікавленості їхньою діяльністю або особистим життям, адже вони, обираючи кар'єру публічної особи, погодились на таку увагу.

Наразі рішення Подільського районного суду ще не набрало законної сили, оскільки його можна оскаржити в апеляції.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...