Немає навіть контракту: Канада не поставила Україні обіцяну рік тому систему NASAMS, - ЗМІ

Канада досі не поставила Україні систему NASAMS, яку обіцяла надати ще рік тому. Наразі навіть невідомо, коли це станеться. Як пише CTVnews, 10 січня 2023 року Оттава оголосила, що надасть Україні систему зенітно-ракетної оборони вартістю 406 мільйонів доларів, відому під абревіатурою NASAMS, передають Патріоти України.

Однак пройшов вже рік, а одна з компаній, які беруть участь у створенні цього озброєння, заявила, що у неї немає навіть відповідного контракту.

Представник Міністерства оборони Канади розповів, що відомство працює зі своїми американськими партнерами, щоб визначити терміни. Згідно з планом, Канада сплатить уряду США всю вартість, а Штати укладуть угоду про зовнішні військові продажі з Україною напряму. Це дозволить Оттаві не звертатися до американського уряду за додатковим схваленням для відправки системи в Україну, що необхідно під час продажу військових технологій США за межі країни.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...