Немає невідворотних речей на війні: Генерал США прокоментував частковий успіх Росії на Донбасі

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі прокоментував частковий успіх російської армії в боях на Донбасі. Про це йшлося під час брифінгу після засідання в форматі "Рамштайн-3", передають Патріоти України.

"Коли ми говоримо, що це невідворотно, що Росія збере більше сил на Донбасі, то я хочу сказати, що війна розпочалася 24 лютого, їх побороли на Києві, вони відвели війська, маскували і перевели їх на Донбас. І зараз це місце, де є боротьба - дві області, Луганська і Донецька. І насправді зараз під питанням Луганська область, на котрій проводиться найбільша кількість бойових дій. І на даний момент місто Сєвєродонецьк на три чверті зайняте силами Росії, але Україна відвойовує вулицю за вулицею, будинок за будинком. І зараз хочеться сказати: немає невідворотних речей на війні, тому що війна йде покроково", - сказав він.

Міллі також додав, що наразі Росія має перевагу в артилерії, але і велику кількість проблем. "Зараз цифри дають перевагу Росії. У них є перевага в артилерії, але росіяни стикаються з великою кількістю проблем. У них є проблема питанням моралі, лідерства. Українці борються героїчно. Боротьба на Донбасі триває від 16 квітня і просування Росії повільні та невеликі. Майже ніби Перша світова війна", - сказав він.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...