"Немає правових підстав": ЦВК відмовилася реєструвати Вірастюка нардепом

Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовилася реєструвати народним депутатом кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка. Таке рішення було ухвалено на засіданні у середу, 5 травня, його підтримали 12 членів ЦВК. Про це інформує "Суспільне" з посиланням на членкиню комісії Вікторію Глущенко, передають Патріоти України.

Вона повідомила, що протокол про результати виборів в округу № 87 на Івано-Франківщині скасовано. "ЦВК постановляє: встановити відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка Василя Ярославовича народним депутатом України згідно з поданою ним заявою, зареєстрованою у ЦВК 27 квітня. Копію цієї постанови надіслати Вірастюку, а постанову оприлюднити на офіційному сайті ЦВК", – сказала Глущенко.

У ЦВК зазначили, що наразі йде пошук виходу з цієї ситуації, але юридичного шляху немає. У виборчій комісії працюють над встановленням результатів виборів на Прикарпатті.

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що такі дії ЦВК спрямовані на виконання рішення Верховного суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Юристи та час дадуть оцінку такого бачення шановного Верховного суду. Партія "Слуга народу" і наш кандидат у 87-му округу Василь Вірастюк були третьою стороною в цьому процесі, ми не брали в ньому участь і не представляли нашу позицію", – зазначив Корнієнко. Він додав, що так політичні опоненти намагаються відстрочити остаточне визнання Вірастюка переможцем на виборах у Раду.

Нагадаємо, що раніше у Верховному суді визнали протиправним та скасували протокол ЦВК, який встановлював результати довиборів у Верховну Раду України в округу №87 (Прикарпаття) – переможцем там було названо стронгмена Василя Вірастюка. Про перемогу Вірастюка на виборах ЦВК оголосила у його день народження – 22 квітня.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...