Немає росіян - немає проблем: Представників РФ не запросять на 80-річчя висадки союзників у Нормандії

Росію не запросять на 80-річчя висадки союзників у Нормандії через "занепокоєння" західних країн щодо присутності Москви, повідомляють Патріоти України.

У квітні французькі видання писали, що Росію (але не Володимира Путіна) запросять на 80-річчя висадки союзних військ "на знак визнання жертовності радянського народу і його внеску в перемогу 1945 року". Однак тепер співрозмовники Reuters заявили, що тепер нікого з російських чиновників не покличуть.

"Є людина - є проблема. Немає людини - немає проблеми", - сказало одне з джерел, цитуючи, як пише Reuters, радянського лідера Йосипа Сталіна.

Як повідомили Reuters троє інших дипломатів Євросоюзу, низка країн заявила, що "їм буде ніяково", якщо Росія братиме участь у заході. "Російської делегації не буде. Умови не виконуються з огляду на агресивну війну, яку Росія веде проти України і яка ще більше активізувалася в останні тижні", - уточнив президент Франції.

80-річчя висадки союзників у Нормандії

На церемонії на честь 80-річчя висадки союзних військ у Нормандії цього року будуть присутні президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський. Президент Франції Еммануель Макрон говорив, що має намір під час цієї зустрічі "дуже точно висловитися, щоб оголосити, що ми збираємося робити більше на підтримку України".

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...