Немає шансів закріпити оборону: Росіяни відступають через прорив ЗСУ на Запорізькому напрямку

Російські окупанти відступають у зв'язку з проривом українськими захисниками їхньої лінії оборони на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України з посиланням на речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Коли зараз йде безпосереднє просування наших військ, у ворога вже немає шансів закріпити ту оборону, яка була надірвана, тому через деякий час вона опиняється в статусі "проривна". Тобто просування наших військ очевидне в географії, воно демонструє, що безпосередньо сили противника відступають", - сказала вона.

Гуменюк наголосила, що кожен населений пункт, який звільняють наші військові, важливий для України. За її словами, будь-який населений пункт - це можливість закріпитися і побудувати навколо нього додаткові рубежі оборони, щоб не бути вибитими звідти, а також міцніше і точніше націлюватись на подальшу оборону росіян.

Вона також додала, що просування ЗСУ - це дуже потужний психологічний тиск на противника, який в умовах гібридної війни також є зброєю.

Ситуація на Запорізькому напрямку

У Генштабі повідомили, що українські військові здобули успіх на напрямках Новоданилівка - Вербове. Вони закріплюються на досягнутих рубежах та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях росіян, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Також нагадаємо, що нещодавно наші захисники звільнили село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців. За словами військових експертів, Роботине є головною перешкодою на шляху до другої лінії оборони ворога.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...