"Немає в жодній армії світу": У ЗСУ розповіли про унікальний досвід освоєння сучасної зброї

Збройні сили України зараз перебувають в унікальній ситуації – щодо розмаїття зброї і темпів її освоєння. Такого досвіду, напевно, немає у жодної армії світу. Про це в ефірі об'єднаного теле- та радіомарафону "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передають Патріоти України.

Зазначається, що користуватися західною військовою технікою доводиться вчитися чи не одразу в бою. Незважаючи на це, ЗСУ вміло застосовують нове озброєння на фронті.

"Наші військовослужбовці одні з найкращих освоїли західну техніку та знищують ворога. Унікальний досвід – за пів року наші військові освоїли таку номенклатуру іноземної техніки, яку, ймовірно, не освоїла жодна армія світу", – звернув увагу Череватий.

Він почав перераховувати моделі техніки (серед них "Цезар", "Панцир", "Краби", "Джавеліни"), проте сказав, що складно згадати їх усі. "Це все на ходу вивчається та відразу застосовується. Навчання проходять у дуже стислий термін", – підкреслив військовий.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...