Немає жодних ознак, що західне озброєння вивозиться з України, - Міноборони США

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не відстежує озброєння, яке поставляється Україні. Однак у відомстві впевнені, що вся військова допомога використовується тільки для захисту від російської агресії. Такі заяви зробив старший представник Пентагону під час недавнього брифінгу. Основні тези з виступу були опубліковані на офіційному сайті Міноборони США, передають Патріоти України.

"Ми не відстежуємо зброю. І, чесно кажучи, ми впевнені, що українці [правильно] використовують зброю, яку ми їм надали, і не бачили жодних ознак того, що ця зброя була спрямована кудись ще, крім як на боротьбу з росіянами", — заявив старший представник Пентагону.

Нагадаємо, 12 липня видання Financial Times випустило матеріал про побоювання НАТО і ЄС щодо потенційної контрабанди Західної зброї з України. Джерела повідомили порталу, що з Києвом ведуться бесіди про створення системи відстеження військової допомоги.

На публікацію відповів міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, у держави немає причин вивозити зброю, адже нам потрібно вижити.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...