"Немає жодних табу": Франція готова обговорювати постачання Україні винищувачів F-16

Франція готова до обговорення питання передачі Україні винищувачів F-16. Подібна військова допомога Києву не є під забороною. Наразі українська держава не зверталася до Парижа з офіційним запитом щодо постачання бойових літаків. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Як повідомляє Politico, глава французького Міноборони після зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим сказав, що Париж готовий обговорити з Києвом постачання F-16. Тема не є табу.

Журналісти відзначили, що позитивні сигнали від Парижа щодо винищувачів з'явилися навіть після того, як Байден заявив про відмову в постачанні літаків Україні.

Міністр оборони Резніков приїжджав до Парижа, щоб поговорити з Лекорню і президентом Франції Макроном про військову допомогу Києву. "Немає жодних табу", - сказав Лекорню у відповідь на питання журналістів про винищувачі F-16 для України.

Також він додав, що делегація Києва на чолі з Резніковим приїхала для того, щоб "деталізувати військові потреби української армії, частиною якої є авіація".

І Резніков, і Лекорню підтвердили, що наразі Україна не зверталася до Франції з офіційним запитом щодо поставок бойової авіації. Під час перемовин обговорювалися питання широкого спектру – зокрема, як передова авіація буде вписуватися в Збройні сили України.

В цілому, Резніков, за його словами, "налаштований оптимістично" в питанні передачі Києву бойових літаків. При цьому глава французького Міноборони також сказав, що Париж передасть Києву додаткових 12 одиниць 155-мм САУ Caesar. Раніше було відправлено вже 18 гармат. Як підкреслили журналісти, Франція переходить на бойові літаки Rafale, тому більш старі моделі, такі як Mirage 2000, можуть бути відправлені Україні.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...