Немає значення, яка погода: Повітряні сили пояснили, що впливає на застосування "Шахідів"

Упродовж кількох попередніх днів росіяни відновили атаки дронами-камікадзе України. Експерти міркують над тим, чому упродовж кількох тижнів ворог не використовував ударні БпЛА, передають Патріоти України.

Під час телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вирішив трішки чіткіше окреслити моменти щодо використання "Шахідів". За його словами, на польоти й атаки дронів впливає не погода, а погодні умови.

Росіяни можуть вичікувати льотної погоди

Якщо вона нельотна, то, ясна річ, росіяни бити дронами-камікадзе не будуть. Відразу ж зауважимо, що нельотна погода впливає як на безпілотну, так і на пілотовану авіацію, підкреслив Ігнат.

До прикладу, на політ БпЛА може впливати поривчастий вітер. Тут немає нічого дивного, адже в "Шахіда" велика площа крила. І це може впливати на те, що його буквально здуватиме з курсу.

Перепад температур теж має вплив. Якщо пристрій з плюсової потрапляє у мінусову, то не виключене обмерзання площини фюзеляжу. Тож такий дрон просто покриється кіркою льоду. І це може мати вплив на використання росіянами БпЛА. Хай там як, наголосив Ігнат, для атак дронами немає різниці: за вікном зима чи літо.

Зауважимо, що подібні тези напередодні озвучувала речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що росіяни могли підлаштовуватися під погодні умови. І лише після цього атакувати. Власне, з поправкою на можливе зледеніння та інші моменти, які можуть виникнути під час польоту.

Чому ворог не атакував кілька тижнів

Речник Повітряних сил зауважив, що цю тему активно обговорюють експерти. Вони висловили низку припущень. Більшість із них таки пов'язані з логістикою. У ворога могли або майже, або повністю закінчитися "Шахіди". Тож пауза необхідна була для поповнення запасів.

Як зазначив Юрій Ігнат, окупанти можуть транспортувати ці безпілотники відразу кількома способами. З логістикою в цьому випадку проблем немає. Адже транспортувати дрони ворог може як суходолом, так і літаками.

Що відомо про нову масовану атаку дронами

  • Зауважимо, що в ніч проти 10 грудня російські військові вирішили влаштувати масовану атаку. Але цього разу вибрали дрони-камікадзе, якими кілька тижнів не били.
  • Під загрозою ударів був Південь України. БпЛА зафіксували в небі над Херсонщиною, Миколаївщиною, а також Одещиною.
  • Ворогові вдалося влучити в об'єкт енергетичної інфраструктури в Одесі. Внаслідок цього обласний центр і прилеглі населені пункти залишилися без світла.
  • Загалом загарбники випустили 15 таких "Шахідів". З них 10 вдалося збити: 4 – над Херсонщиною, 4 – над Миколаївщиною, 2 – над Одещиною.

Мета ворога - напівоточити Харків: Експерт пояснив, перед якою дилемою Кремль хоче поставити Україну

вівторок, 14 травень 2024, 6:48

Посилюючі наступальні операції в Харківській області, Кремль намагається поставити українське командування перед дилемою. Про це в коментарі РБК-Україна заявив експерт Олександр Мусієнко. "Стратегічна мета - напівоточення Харкова. Не бої за місто і йог...

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...