Немовля народилось кілька днів тому: Зі Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу людей (відео)

Зі Святогірської Лаври, яка перебуває під постійними обстрілами, вдалося евакуювати групу цивільних. Серед них було немовля, яке кілька днів тому народилося на території монастиря. Про це повідомили у ГУР Міноборони, передають Патріоти України.

Вивезти людей змогли завдяки зусиллям розвідки та нардепів. Загалом евакуювали 7 осіб.

Кого вдалося врятувати

  • Сім'ю – батька, матір та 3 дітей, серед яких і немовля;
  • літнє подружжя.

Зараз вони перебувають на підконтрольній українському уряду території. Евакуйованим надають медичну та психологічну допомогу. "Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської Лаври", – наголосили в Головному управлінні розвідки.

На території монастиря, що розташований на Донеччині, перебувають близько 600 цивільних. Понад 50 з них це діти, серед яких є 4 новонароджених. Зауважимо, що близько 70% людей, які перебувають на території монастиря, це паломники. Вони приїхали на прощу ще до початку активних бойових дій. Інші цивільні – місцеві мешканці, які прийшли сховатися у Лаврі від артилерійського вогню російських окупантів.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...