"Неможливо одночасно говорити про "один народ" і відкрито захоплювати наші території": Зеленський відреагував на слова Путіна

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що не згоден з тезою свого російського колеги Володимира Путіна про те, що українці і росіяни - це один народ. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Давайте, нарешті, розставимо крапки над "i". Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. У нас загальна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальні перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам'ятаємо, і, можливо, щось спільне у нас буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між нашими країнами. Але ми, повторю ще раз, не один народ. Були б одним народом, то в Москві, швидше за все, ходили б гривні, а над Державною думою майорів жовто-блакитний прапор. Так що, ми точно не один народ. у кожного з нас свій шлях. Але мета у нас дійсно повинна бути одна - закінчити війну на Донбасі , повернути Україні її території. І ще дещо - неможливо одночасно говорити про "один народ" і відкрито захоплювати наші території і продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно", - заявив Зеленський.
Крім того, коментуючи вчорашню пряму лінію з Путіним, президент України заявив, що його тези про зовнішнє управління - "пропагандистська мантра для внутрішнього споживача в самій Росії". За словами Зеленського, всі питання по Україні вирішуються виключно в Україні і українською державою. Також глава держави в черговий раз заявив про готовність зустрітися з Путіним.
"Готовий я зустрітися і з президентом Путіним - якщо його дійсно цікавить вирішення низки кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії. У будь-якому випадку, підготовка до цього непростого матчу триває", - сказав Зеленський.
За його словами, фраза Путіна про те, що немає сенсу говорити із Зеленським, тому що все вирішується в Вашингтоні, його не чіпляє. "Ні, я ніколи не живу в стереотипах. Це виглядає так, якби я, наприклад, сказав:" А навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?", - заявив Володимир Зеленський.
На думку Зеленського, в Росії зараз можна спостерігати суспільне очікування рішень для реального припинення війни проти України, російський народ не хоче ескалацій і кривавих експансій. "Згадайте ту хвилю щирого інтересу, яка виникла відразу після моєї пропозиції президенту Росії зустрітися і знайти шлях до миру... Зрозуміло, що машина пропаганди, яка вже давно працює в Росії, заганяє людей в повне нерозуміння правил сучасного світу і в ненависть по відношенню до сусідів. Зрозуміло, що це відбивається і на державній політиці Росії - вкладаючись в пропаганду, вони самі несвідомо чи підсвідомо споживають цю пропаганду і підпорядковуються їй. Але якщо цю пропаганду і всі штучні агресивні процеси прибрати, ситуація буде виглядати зовсім інакше. Можливо, якщо сам президент Росії вийде з-під впливу цієї пропагандистської картини, то буде очевидно, що нам дійсно є про що розмовляти. Не про міфи, а про реалії", - сказав Зеленський.
Також президент заявив, що слова Путіна про "військове освоєння" України видають занепокоєння росіян з приводу української ціннісної інтеграції в європейську та євроатлантичну спільноти. На його думку, це виглядає як нав'язлива ідея. Коментуючи різку реакцію Москви на тему НАТО, Зеленський заявив, що це застарілий страх. "На мій погляд, це як постійно говорити про застарілий страх з дитинства, що хтось страшний вийде вночі з шафи і налякає. Але в шафі нікого немає. Це просто шафа", - сказав Володимир Зеленський.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...