Ненавидять за саму відновлену назву: Російські окупанти обстріляли селище Нью-Йорк на Донбасі

Російські загарбники обстріляли селище Нью-Йорк на Донбасі, котре нещодавно відновило свою історичну назву. Внаслідок обстрілу був пошкоджений будинок і дах гаража, жителі не постраждали. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, зазначають Патріоти України.

“Сьогодні близько 19:30 російські окупанти здійснили обстріл смт Нью-Йорк, вже вкотре доводячи, що життя мирного населення для них нічого не варте. Внаслідок обстрілу пошкоджено дах будинку та дах гаража. Інформації щодо постраждалих немає”, - написав Кириленко.

Правоохоронці попередньо кваліфікували обстріл за статтею 438 Кримінального кодексу “Порушення законів та звичаїв війни”. Деталі події встановлюються.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №5081 про перейменування селища міського типу Новгородське на Нью-Йорк.

Селище міського типу розташоване за 42 км від райцентру - міста Бахмут. У смт проживає близько 12 тис. осіб. До 1951 року воно називалося Нью-Йорком - у 1892 році на цьому місці було засновано німецьку колонію з такою назвою. Раніше у цій місцевості існував зимівник Кальміуської паланки Війська Запорозького Низового.

Український інститут національної пам'яті зазначає, що перейменування смт. Нью-Йорк на смт. Новгородське у 1951 році "було продиктоване політико-ідеологічними міркуваннями комуністичної партії".

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...