"Ненависть до людей пройде, диктатори помруть": Зеленський виступив на церемонії відкриття Каннського кінофестивалю

Володимир Зеленський 17 травня виступив на церемонії відкриття Каннського кінофестивалю. Президент звернувся до учасників через відеозв'язок, повідомляють Патріоти України.

У своїй промові він згадав слова Чарлі Чапліна у знаменитому фільмі "Диктатор". "Ненависть до людей пройде, диктатори помруть, і влада, яку вони відібрали у людей, повернеться до людей", – процитував Зеленський.

Він зазначив, що українці продовжують боротьбу. Адже іншого виходу у нас немає. Президент впевнений, що Україна обов'язково переможе у війні.

Що відомо про Каннський кінофестиваль

75-й Каннський кінофестиваль триватиме з 17 до 28 травня. Аби висловити підтримку Україні, організатори внесли до програми стрічки українського кіно. Крім того, у Каннах відкриють Український павільйон та програму "Україну фокусі". Так, під час фестивалю відбудуться дискусії щодо протидії російській агресії, а також обговорення проєктів, які Україна може запропонувати світові.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко наголосив, що Каннський кінофестиваль потрібно використати для просування української культури, так само як і Євробачення. Урядовець зазначив, що Росія офіційно не представлена на кінофестивалі, тому Україна має скористатися цим по максимуму, щоб просунути нашу культуру.

Російським журналістам відмовили в акредитації на фестиваль

На кінофестивалі не буде російських журналістів. Росіянам відмовили в акредитації, бо вони не відповідають європейським цінностям. Організатори зазначили, що чекали на те, щоб відносини між Україною та Росією "налагодилися". Оскільки цього не сталося, то вони й схвалили таке рішення.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...