Необґрунтоване зростання в держбюджеті-2021: Законопроект "ЄС" пропонує 7 000 000 000 з Офісів Зеленського, Венедіктової, ДБР та силовиків Авакова спрямувати на субсидії

Депутати з фракції “Європейська Солідарність” подали законопроєкт, яким пропонують збільшити витрати на субсидії на сім мільярдів гривень. Кошти Держбюджету пропонується перерозподілити з видатків, передбачених на забезпечення діяльності президента України та Офісу президента України, а також Офісу генерального прокурора, Національної поліції, ДФС України, ДПС України, ДБР та СБУ. Про це повідомляє пресслужба “ЄС”, зазначають Патріоти України.

“У Державному бюджеті на 2021 рік на виплату субсидій передбачено 36,6 млрд грн, що майже на 600 млн грн менше, ніж було у Державному бюджеті на 2020 рік. Проте вже після ухвалення Верховною Радою України Державного бюджету на 2021 рік були прийняті рішення про підвищення цін на газ, тарифів на послуги розподілення газу, тарифів на тепло, на електроенергію, на холодну воду», – йдеться у пояснювальній записці.

У “Європейській Солідарності” наголошують, що запланований рівень обсягу видатків на виплату субсидій у 2021 році є недостатнім, в першу чергу через значене зростання цін на житлово-комунальні послуги.

У партії нагадали, що рік тому Зеленський пообіцяв зменшити тарифи вдвічі, натомість їх підвищив. Водночас уряд Зеленського скоротив видатки на субсидії, які є дієвим механізмом соціального захисту незаможних громадян від ринкових тарифів. Видатки на субсидії можуть падати лише у двох випадках: або при зниженні цін на енергоносії, або при зростанні доходів громадян. У Зеленського все з точністю до навпаки – заявили у “ЄС”.

У “Європейській Солідарності” також нагадали, що дуже складна тарифна реформа 2014-17 років, яку впроваджували уряди Яценюка та Гройсмана, була частиною боротьби за енергетичну незалежність від Росії, а Україна важкою ціною “зіскочила” з російської газової голки.

Не виключено, що невмотивоване підвищення ціни на газ є частиною багатоходівки, в якій російська агентура спробує повернути Україну в енергетичну кабалу до Москви – застерігають у партії.

Раніше народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко заявив, що влада майже вдвічі урізала субсидії, коли доходи населення почали падати, а тарифи збільшуватись.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...