Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня, передають Патріоти України.

"Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі, – повідомив Умєров.

Рустем Умєров зазначив, що для реалізації цієї ініціативи Міністерство оборони підготує та внесе на засідання Уряду відповідний проєкт Закону України. "Створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню нашої обороноздатності", – додав Рустем Умєров.

Чекає лише смерть: Нацгвардія показала, як вибиває росіян з лісосмуг у Харківській області (відео)

неділя, 19 травень 2024, 17:38

Росіяни, наступаючи у Харківській області, намагаються ховатись від українських дронів у лісосмугах. Але бійці Нацгвардії вибивають ворога і з них. Так, у Харківській області ворог намагається переховуватись від розвідувальних та ударних БПЛА використо...

Дрони Малюка відпрацювали результативно: НПЗ на Кубані призупинив роботу після нічного удару

неділя, 19 травень 2024, 17:20

Слов'янський нафтопереробний завод на Кубані призупинив роботу після атаки дронів. Про це 19 травня повідомило агентство Інтерфакс з посиланням на представника компанії. . "Прильоти були. Завод зараз зупинено. Збитки рахуємо, працюють силові відомства...