"Необхідно розуміти": Росія знайшла слабке місце у обороні ЗСУ, - Селезньов

Станом на початок квітня говорити про суттєве скорочення наступального потенціалу армії Росії не доводиться. Майже на всіх ключових ділянках фронту противник має ініціативу і намагається трансформувати свою чисельну перевагу на територіальні придбання. Про це в інтерв'ю OBOZ.UA розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

Як зазначив експерт, успіхи армії РФ не такі великі, але тенденції такі, що українські Сили оборони змушені проводити маневрену оборону, відходити на інші рубежі та позиції.

"Нехай цей поступ у добовому вимірі становить від кількох десятків до кількох сотень метрів, проте тенденції не дуже хороші. Особливо на тлі того, що президент України заявляє, що до кінця травня – на початку літа російська армія буде готова до проведення масштабних наступальних заходів", - каже експерт.

За словами Селезньова, фактично зараз противник задіює свої стратегічні резерви та ресурси, які він тримав на винятковий випадок. Наприклад, щоб, прорвавши основну лінію оборони українських Сил, кинути ці резерви на розвиток більш масштабного наступу. Цього не сталося, але противник вже зараз готовий задіяти ці ресурси.

"По-друге, ключовим союзником і підмогою успішних дій російських окупантів на різних ділянках фронту є активне використання ними не тільки артилерійської компоненти, а й передусім фугасних авіабомб та керованих авіабомб, зроблених на основі тих самих ФАБ. Колосальні масштаби застосування цих боєприпасів, а протягом березня ворог використав близько 2300 ФАБів та КАБів, свідчить про те, що супротивник знайшов слабке місце у нашій системі оборони", - пояснив Владислав Селезньов.

Він додав, що очевидно, що ЗСУ критично не вистачає ресурсів, щоб знищувати як носії цих боєприпасів, так і безпосередньо протидіяти цим бомбам та снарядам. Відповідно, використовуючи цей елемент вогневого впливу, противник має успіх на полі бою.

"Необхідно також розуміти, що противник продовжує декларувати свій намір – йому важливо повністю окупувати Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. Для реалізації цієї місії він готовий іти, зокрема, на великі людські втрати", - резюмував військовий експерт.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...