Необхідний для "старту": Генерал Ходжес назвав найважливіший регіон України для Росії

Чорне море - найважливіший регіон України для Росії, оскільки Кремль хоче використовувати його як стартовий майданчик з відкритим доступом на Близький Схід, Балкани, Кавказ, у Сирію і Східне Середземномор'я. Заходу необхідно послабити вплив росіян, заявив в інтерв'ю "РБК-Україна" американський генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військ США в Європі в 2014-2017 роках, ветеран війни в Іраку та Афганістані Бен Ходжес, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що Чорне море є найбільш стратегічно важливим регіоном для Росії. І вони продемонстрували, що готові використовувати силу і будь-які інші інструменти для досягнення своєї мети. Вона полягає в безперешкодному використанні Чорного моря в якості стартового майданчика: на Близький Схід і на Балкани, на Кавказ, в Сирію, в Східне Середземномор'я. Ось чого вони хочуть", – сказав він.

На думку ексвійськового, Захід повинен не тільки захищати своїх союзників і друзів у регіоні, але позбавити Кремль можливості використовувати Чорне море як стартовий майданчик. "Для цього потрібно проводити навчання в повітрі, на морі і на суші. І це також необхідно, щоб допомогти Україні розвинути власні оборонні можливості", – вважає Ходжес. Він уточнив, що НАТО вже підтримує Україну навчанням, фінансовою допомогою і дипломатичними зусиллями, і так буде і далі.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...