"Неоднозначне питання": Полковник пояснив, чому ЗСУ не знищують залізницю ворога на Донеччині

Українські воїни не поспішають завдавати ударів по нещодавно збудованій росіянами залізниці, яка сполучає російський Ростов-на-Дону з тимчасово окупованим Маріуполем. Причина полягає у тому, що для її знищення потрібно кілька сотень далекобійних ракет, передають Патріоти України.

Якщо ж завдавати поодинокі удари, окупанти зможуть швидко відновлювати пошкоджені ділянки. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Петро Черник у коментарі 24 каналу.

"Неоднозначне питання – знищення цих залізничних вузлів. Щоб приступати до справжньої роботи щодо їхнього знищення, потрібно багато далекобійних ракет. Не одну, не дві і не десяток. Мати у запасі кілька десятків або навіть кілька сотень ракет", – сказав він.

Експерт додав, що одна ракета ATACMS коштує близько мільйона доларів. Тож виведення з ладу залізниці на тривалий час потребуватиме величезних витрат.

"Залізниця відносно швидко відновлюється. Завдали удару по залізничному вузлу однією чи двома ракетами, день, два – і воно все відновлено. А щоб перестали відновлювати, то будь-який залізничний вузол треба тримати нескінченно під вогнем контролем. Як тільки відновили – у той самий день вдарили",– наголосив Черник.

Він додав, що утримання залізниці під вогневим контролем у продовж кількох місяців було би феноменальним успіхом. Однак дозволити собі витратити на це кілька сотень ракет Україна наразі навряд чи може.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...