Неосвічене імперіалістичне Х*йло: Пристайко дав урок історії Путіну

Україна обов’язково відновить державний суверенітет над усією своєю територією, а ті, хто намагається робити спроби переглянути історію, мають пам’ятати, що це завжди погано закінчується для самих ревізіонерів. Так прокоментував виданню Укрінформ нещодавні заяви російського президента Володимира Путіна міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

«Історія – не дуже надійний радник у політичних справах. До історичних аргументів зазвичай звертаються тоді, коли немає чого більше сказати. Але історія може давати уроки; один з таких уроків надто відомий, щоб його ігнорувати: ті, хто зазирає на чужу землю, хто бачить за кордоном якісь «споконвічні території» – завжди приходить до поганого фіналу», – заявив український міністр.

За його словами, Україна – незалежна суверенна держава, кордони й територіальна цілісність якої визнані всіма країнами світу і захищені міжнародним правом.

«І якщо саме ми мусимо надати комусь черговий урок історії – то так тому й бути», – заявив Пристайко.

Також очільник українського МЗС нагадав, що Україна після Парижа почала негайно виконувати свою частину зобов’язань. Але водночас підкреслив, що немає змоги просунутися далі, якщо не буде відповідних кроків усіх, хто сидів за столом переговорів у Парижі.

“Президент Путін дав зобов`язання на міжнародній арені, що докладе зусиль для того, щоб виконати всі зобов`язання комюніке: а це повернення людей всіх на всіх, припинення вогню, розведення військ ще на трьох ділянках, доступ МКЧХ до наших полонених на окупованих територіях та розширений мандат ОБСЄ”, – нагадав Пристайко.

Переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську продовжаться на наступному тижні, повідомив він. Київ сподівається, що це ознака того, що всі хочуть результативності. ТКГ детально обговорила всі питання і просунулася в деяких з них досить далеко. Отже, ми сподіваємося побачити результати на наступному тижні, зазначив дипломат.

«Це – справи і це – реальні кроки до миру. А ці заяви і маніпуляції історією – це гра на емоціях», – підкреслив міністр.

Він додав, що Україна стала свідком того, як маніпуляції фактами та емоціями ведуть до справжньої війни і забирають людські життя, руйнують родини і наше спільне майбутнє.

«Ми вміємо відрізняти слова від дій. Від усіх, хто сидів за столом переговорів у Норманді, ми очікуємо дій!», – закликав глава МЗС України.

Нагадаємо, в рамках щорічної прес-конференції президент РФ Володимир Путін заявив, що всі Причорномор’я і східна частина України є «споконвічно російськими територіями і тепер Росія з цим розбирається».

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...