"Непереможну" зброю скреп розглянуть детально: США захопили в Лівії російський комплекс ЗРК "Панцир С-1"

Захоплений комплекс вже переправили на базу в Німеччині.

Військові Сполучених Штатів захопили в Лівії комплекс ППО російського виробництва ЗРК "Панцир-С1". Після захоплення бойової техніки в ході спецоперації в режимі підвищеної секретності його доставили на військову базу США в Німеччині. Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на дані впливового британського видання The Times, передають Патріоти України.

За даними журналістів, операцію із захоплення і транспортування провели на початку літа 2020 року. Спецзагін американських військових прибув на транспортному лайнері ВПС Сполучених Штатів C-17 Globemaster на аеродром Зувара в Лівії (він знаходиться на захід від лівійської столиці міста Тріполі) для завантаження комплексу.

The Times вдалося з'ясувати, що ЗРК "Панцир-С1" був куплений ОАЕ у Росії, а потім поставлений до Лівії на допомогу місцевій Національній армії маршала Хафтара, який є союзником Москви. Видання вказує, що комплекс вдалося роздобути під час спроби захоплення силами маршала Хафтара Тріполі, де знаходиться визнаний Організацією Об'єднаних Націй уряд Лівії. Його фінансово і військово підтримує Турецька Республіка. Війська уряду в ході відповідної атаки захопили базу, яку утримували війська Хафтара, де і був виявлений залишений ЗРК. Потім він був у ході спецоперації перекинутий в Німеччину.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...