Непоганий "гарнір": Разом з ватажком "Пятнашки" до СІЗО окупованої Абхазії кинули і його охоронців із "ДНР"

Разом із затриманим терористом "ДНР" Ахрою Авідзбою до СІЗО окупованої Абхазії відправили трьох жителів Донецька і росіянина з Кабардино-Балкарії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Кавказький Вузол".

Троє жителів Донецька - Талех Гасанов, Станіслав Культа і Андрій Локтіонов, а також Аслан Гуатіжев, який прибув з Кабардино-Балкарії, вирушили в СІЗО як співучасники у незаконному зберіганні зброї. Під арештом їм належить залишатися до 5 квітня.

За даними видання заарештовані - колишні охоронці Авіздби.

Авіздба, відомий за позивним Абхаз, в недалекому минулому - польовий командир незаконного збройного формування "П'ятнашка" в Донецьку. Він має російське громадянство.

У січні 2021 року Служба безпеки України оголосила його в розшук, звинувативши у створенні терористичної організації на Донбасі, викраденні людей і жорстокому поводженні з військовополоненими та цивільним населенням.

Ахра Авідзба - близький родич відомого абхазького вора в законі Алхаза Авідзби, одного з тих, хто був убитий під час розстрілу в ресторані в Сухумі в листопаді 2019 року.

Окремі ЗМІ називають Авідзбу генератором зміни влади в Абхазії в січні 2020 року.

Нагадаємо, 6 березня в окупованій Росією Абхазії слідство висунуло колишньому помічнику "президента" Абхазії і бойовику незаконного збройного формування "ДНР" Ахрі Авідзбі обвинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Так зване "МВС Абхазії" раніше заявляло, що за місцем проживання Авідзби були знайдені набої, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети, автомати російського та іноземного виробництва, пістолети, спецспорядження і радіопередавачі.

Ахра Авідзба брав участь у війні проти України на Донбасі в складі терористів, за що був удостоєний звання "герой ДНР".

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...