"Неправильний вибір": Німеччина навмисне зволікає з реальною військовою допомогою Україні, - Польща

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Німеччина, зважаючи на все, спеціально затримує реальну військову допомогу Україні, оскільки сподівається на відновлення нормальних торгових відносин з Росією. Про це він розповів у інтерв'ю польському виданню I.pl, передають Патріоти України.

"Нині Німеччина перебуває в незавидному становищі не тільки через повний провал своєї політики по відношенню до Росії та ширше по відношенню до всієї Східної Європи, але насамперед через крах німецької економічної моделі, в основі якої був доступ до російського газу", — Сказав політик.

За його словами, Німеччина зробила неправильний вибір, коли почала ставитися до Росії як до надійного партнера. Це призвело до того, що Берлін потрапив у велику залежність від Москви.

"Масштаби та темпи підтримки Німеччиною України демонструють риси навмисного зволікання", — сказав Рау. Щодо України, то, як сказав політик, Польща сприймає її як частину вільного світу, якій необхідно допомогти.

"Ми думаємо, що вона є частиною вільного світу і їй потрібно максимально допомогти відбити російську агресію. Польща не шкодує сил і коштів, щоб надати цю допомогу", — заявив Рау.

Війну, яку розпочала Росія в Україні, глава МЗС Польщі назвав поворотним моментом в історії Європи. За його словами, Польща весь час попереджала партнерів, що побудова тісної співпраці з РФ призведе до того, що її практика буде "імпортована" до Європи. Тепер, коли Путін розпочав війну, у цьому майже ніхто не сумнівається. "З імперіалізмом не можна боротися вибірково, його потрібно відкидати однозначно і цілком", — сказав міністр.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...