Непрофесіоналізм чи "кроти"? Попри всю зацікавленість, Міноборони України й досі не замовило "Нептун"

Протикорабельний комплекс був прийнятий на озброєння у серпні цього року.

Як повідомив генеральний директор-генеральний конструктор Олег Коростельов, Державне підприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" поки що не отримувало замовлення на виготовлення берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун", передають Патріоти України.

"Офіційного замовлення ми ще не отримали, як і завдання щодо кількості комплексів та термінів їхнього постачання", - зазначив розробник ПКР.

Третій пуск ракети Р-360 з пускової установки УСПУ-360 берегової версії РК-360МЦ "Нептун" на випробуваннях наприкінці квітня 2020 року. При цьому, Олег Коростельов повідомив, що на виготовлення одного дивізіону "Нептунів" знадобиться біля року.

"Ми зі свого боку письмово підтвердили готовність розпочати серійне виробництво комплексів для ЗСУ. Наразі наші виробничі потужності та підприємств, з якими ми працюємо у кооперації у цьому проєкті, а їх лише основних близько 20, дозволяють нам виготовити дивізіон ракетних комплексів "Нептун" впродовж року", - зазначив Герой України.

Джерело: Defense News

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...