Неприємні паралелі: Еквадор охопило криваве повстання проти президента, який до 2017 року був фахівцем зі сміхотерапії і теорії гумору

Ленін Морено оголосив надзвичайний стан у країні. Хоч і каже, що готовий до діалогу з демонстрантами.

У Кіто (Еквадор) протести, які почалися із невдоволення громад індіанців скасуванням цін на пальне та заходами жорсткої економії, перетворилися у масштабні акції непокори з вимогою відставки президента країни Леніна Морено. До них приєдналися навіть студенти, повідомляють Патріоти України.

Тисячі демонстрантів вступають у зіткнення із поліцією — кидають "коктейлі Молотова" та каміння у спецзагони, поліцейські відповідають сльозогінним газом і лупцюванням людей. За час протестів щонайменше дві особи загинули, десятки отримали поранення.

Ленін Морено був обраний президентом Еквадору навесні 2017 року. Він відомий як єдиний лідер держави у світі, який пересувається на інвалідному візку. Є автором декількох книг зі сміхотерапії і теорії гумору, засновником фонду для підтримки гумору як стилю життя у країні.

Морено приходив до влади як кандидат лівих сил та під лівими гаслами. Його підтримував президент Рафаель Корреа, який керував країною у 2007-2017 роках. Однак через декілька місяців той повністю змінив курс попередника, посварився з ним і з Венесуелою, став союзником США в регіоні, а в 2019-му видав правоохоронцям Джуліана Ассанжа, який декілька років переховувався в посольстві Еквадору у Лондоні.

Президент оголосив надзвичайний стан у країні. Хоч і каже, що готовий до діалогу з демонстрантами, в інтерв'ю BBC Mundo він зазначив, що за протестами начебто стоїть Венесуела та ексглава Еквадору Рафаель Корреа.


Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...