"Неприпустимі висловлювання": У ПЦУ покарали священика-депутата, який назвав жінок "недорозвиненими"

Священника Православної церкви України та депутата Полтавської міської ради від "Європейської солідарності" Олександра Дедюхіна, який засудив жінок, які роблять аборти, усунули від богослужінь, а також заборонили писати у соцмережах. Таке рішення ухвалила єпархіальна рада, передають Патріоти України.

Зазначається, що заборона звершувати богослужіння діятиме 2 місяці а писати у мережі – 3 місяці. Крім того, Дедюхіну порадили зробити вибір – залишатися священником або бути політиком-блогером.

"Олександр Дедюхін у своїх дописах, на жаль, неодноразово вживав некоректні, а інколи неприпустимі для священнослужителя висловлювання. У разі повторення вищевикладених порушень керуючим єпархії має бути накладено суворіші канонічні покарання, або ж справу доведеться передати на розгляд священного синоду Православної Церкви України", – зазначили у раді.

Нагадаємо: скандал розгорівся 2 червня, коли Дедюхін у Facebook назвав жінок, які роблять аборти, "недорозвиненими" і пов'язав із приказкою "с*чка не захоче – кобель не скочить".

Джерело: ТСН.ua

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...