"Несе дуже потужний заряд": Гуменюк розповіла про небезпеку ударів керованими авіаційними бомбами

Російські загарбники змінили тактику ударів через зменшення запасів ракет. Окупанти вже не можуть завдавати масовані ракетні удари по Україні у такій кількості, як раніше, тож вони часто вони використовують керовані авіаційні бомби. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

Речниця ОК "Південь" підкреслила, що ворог усвідомив свою неможливість досягти успіхів на суходолі і тому надає перевагу саме такому способу атаки – окупанти обстрілюють переважно території, які розташовані в декількох десятках кілометрів від лінії фронту.

"Таким чином ворог атакує Бериславський напрямок, і за минулу добу відбулося три таких удари. Зокрема одна людина отримала поранення. Характерною ознакою є те, що ворог намагається бити по цивільних об’єктах", - зазначила вона.

Керовані авіаційні бомби можуть скеровуватись з літаків на відстань декілька десятків кілометрів з місця пуску. Це убезпечує ворожі літаки від підльоту до українських сил протиповітряної оборони, а сама бомба несе на собі дуже потужний заряд та спричиняє потужну вибухову хвилю.

Також Гуменюк зауважила, що російські окупанти збільшують кількість корабельного угрупування у Чорному морі – їх уже 10 одиниць. Втім, як і раніше, підводний ракетоносій залишається один, споряджений чотирма ракетами типу "Калібр".

"Ми пам’ятаємо, що з Джанкою не доїхали як раз надводні "Калібри", які вони хотіли завантажити на ракетоносії, і це певним чином відбивається на формуванні корабельного угруповання. Ракетних носіїв, які надводні й можуть нести на собі по вісім ракет, ми не спостерігаємо довготривалий час. Але це може свідчити про те, що вони, перечікуючи шторм, все ж таки переспорядилися тим запасом, який все ще є в Севастополі", - резюмувала речниця ОК "Південь".

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...