Нещодавно була улюбленицею Лукашенка: Відому плавчиню оголосили в розшук у Білорусі (фото)

Знаменита плавчиня, триразовий призер Олімпійських ігор (два «срібла» Лондона і «бронза» Ріо), чемпіонка світу та Європи Олександра Герасименя, яка заснувала Фонд спортивної солідарності, оголошена в розшук у рідній Білорусі, повідомляють Патріоти України із посиланням на БЕЛТА.

Влада звинувачує противницю режиму Лукашенка, котра з жовтня минулого року живе у Вільнюсі, в «поширенні завідомо неправдивих відомостей про хід і результати виборчої кампанії, про події в соціальній, економічній, політичній і культурній сферах життя суспільства, і заподіянні шкоди національній безпеці Білорусі».

Зазначимо, що в серпні минулого року 35-річна Герасименя підписала відкритий лист білоруських спортсменів з вимогою визнати недійсними вибори президента країни. Після переїзду до Литви вона очолила Білоруський фонд спортивної солідарності.

На початку квітня 2021-го проти знаменитої плавчині було порушено кримінальну справу, після чого вона виставила на аукціон свою золоту медаль чемпіонату світу, щоб на виручені гроші підтримати спортсменів, які втратили роботу, місце в збірній або піддалися іншим репресіям з боку керівництва за висловлення своєї громадянської позиції після виборів.

А ще менше двох років тому Олександра Герасименя була улюбленицею Олександра Лукашенка. Її помпезно нагороджували в адміністрації президента почесним знаком Національного олімпійського комітету країни «За заслуги в розвитку олімпійського руху в Республіці Білорусь», називаючи «легендарною і гаряче любимою спортсменкою».

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...