"Нескінченний потік трун": Кулеба розповів, чим загрожує Кремлю вторгнення в Україну і чому режим Х**ла приречений

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська армія зараз сильніша, ніж була в 2014 році, і якщо Росія зважиться на вторгнення, то це "буде бійня", зазначають Патріоти України.

"Попри те, що Україна не була готова до війни (у 2014 році, - ред.), все, що Росії вдалося захопити на сході України, було відносно невеликою територією, яка становить дуже невелику частину адміністративної території Донецької та Луганської областей", - сказав глава МЗС в інтерв'ю латвійському новинному порталу Sargs.

"Якщо Росія вирішить піти на війну (зараз, - ред.), їй доведеться рахуватися з надзвичайно великою кількістю полеглих російських військ, що буде незрівнянно з 2014 роком. Це буде бійня", - додав Кулеба. Міністр вважає, що Росія розуміє всі ризики. За його словами, коли навесні РФ під приводом навчань вивела свої війська до кордонів України, були розгорнуті зокрема і польові госпіталі.

"Всім ясно, що ніхто не створює такі госпіталі під час звичайних військових навчань. Це показує, що керівництво російських збройних сил прекрасно розуміє, що якщо буде дано наказ атакувати Україну, це буде зовсім інший рівень війни", - сказав Кулеба.

При цьому, на його думку, напад на Україну може стати загрозою для самої Росії. "Впродовж багатьох років вона витрачала мільйони, намагаючись бомбити свій народ, дегуманізуючи й принижуючи Україну за допомогою пропагандистських засобів масової інформації. Проте в Кремлі досі не до кінця розуміють, як відреагує російське суспільство, якщо з України потече нескінченний потік трун російських солдатів", - зазначив глава МЗС.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...