Несолодка парочка: У Дніпрі затримали подружжя, яке підозрюють у шпигунстві за позиціями української ППО й підпалі об'єктів залізниці (фото)

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Дніпрі 40-річного місцевого жителя та його дружину, які, за інформацією слідства, передавали окупантам локації української ППО та вчиняли підпали на "Укрзалізниці". Про це 2 жовтня повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Фігуранти діяли в парі із чітким розподілом обов'язків, повідомили у СБУ. Жінка стежила за базуванням підрозділів ППО ЗСУ, які прикривають місто від ракетно-дронових атак ворога, ідеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, пріоритетними цілями ворога були бойові позиції зенітних ракетних комплексів і радіолокаційних станцій українських військ. Отримані відомості жінка передавала своєму чоловікові, який надсилав розвіддані ФСБ, ідеться в повідомленні.

Окрім цього, як стверджують правоохоронці, дніпрянин займався підпалами. Задокументовано, що він спалив релейну шафу на одній із головних ліній залізничного сполучення в регіоні, повідомили у СБУ.

За інформацією слідства, фігурант мав ще зробити серію підпалів на стратегічно важливих об'єктах "Укрзалізниці".

За даними слідства, фігуранти почали співпрацювати з російською спецслужбою в червні цього року. Спочатку ФСБ дистанційно завербувала чоловіка, який потім долучив до злочинної діяльності свою 36-річну дружину, розповідають правоохоронці.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіка про підозру за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану", а його дружину – "несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану".

У разі доведення провини дніпрянину загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна, його дружині – вісім років тюрми.

"Ситуація справді складна": У Третій штурмовій розповіли про бої на східному фронті

середа, 2 жовтень 2024, 16:27

Ситуація на східному фронті залишається складною, росіяни продовжують тиск. Але перебіг бойових дій можна змінити. Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін, передають Патріоти Украї...

У окупованому Бердянську підірвали автомобіль із суддею-зрадником, - українська розвідка

середа, 2 жовтень 2024, 15:52

В тимчасово захопленому Бердянську у середу, 2 вересня, підірвати автомобіль із суддею-зрадником Віталієм Ломейком. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України. Авто зрадника підірвали біля 6 будинку на ...