Несподівані для Кремля результати: Болгарія шукає можливість припинити транзит російського газу до Сербії та Угорщини

Болгарія шукає лазівки в домовленостях із "Газпромом" для можливості припинення транзиту російського газу в Сербію та Угорщину по газопроводу "Typeцький потік". У такий спосіб влада країни має намір дати зрозуміти Кремлю, що "не терпітиме його шантаж". Про це розповів прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков, передають Патріоти України із посиланням на Economic.

Так Болгарія відреагувала на припинення постачання Росією газу до країни. "Зробимо повний огляд контрактів із "Газпромом" – не лише щодо постачання палива, але й щодо транзиту. Ми маємо засвідчити, що односторонній шантаж – це не те ставлення, яке терпітиме Болгарія", – підкреслив Петков.

Нагадаємо, після того, як Болгарія та Польща відмовилися виконувати вимогу Росії про оплату газу в рублях, та перекрила постачання їм блакитного палива. При цьому:

  • болгарська сторона повністю виконала свої зобов'язання та здійснила всі платежі, необхідні за чинним контрактом;
  • поставки до Польщі здійснювалися за довгостроковим "ямальським контрактом".

При цьому Польща та Болгарія – далеко не єдині країни, які відмовилися виконувати цю вимогу. Путіну відмовив навіть дружній Азербайджан. Загалом такий ультиматум країни-агресора порушує довгострокові контракти, що передбачають оплату за блакитне паливо доларами та євро.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...