Несподівано: Деякі спонсори партії "Слуга народу" кажуть, що нічого не платили

Серед спонсорів політсили підприємці, адвокати, громадська організація і компанії, але із опублікованими списками усе виявилося не так просто...

Президентська партія «Слуга народу» перед парламентськими виборами отримала 90 млн грн пожертв. Про це повідомляє «Слідство.info», передають Патріоти України.

Серед спонсорів партії підприємці, адвокати, громадська організація і компанії. Загальна кількість внесків поділяється приблизно навпіл між фізичними (42,8 млн грн) та юридичними особами (44,6 грн).

З 52 донорів-фізичних осіб 11 – адвокати. За даними «Слідство.info», один з адвокатів – засновник бюро «Kachura Lawyers» Олександр Качура – став нардепом від «Слуги народу». Його внесок становив 1,2 млн грн. Зараз Качура також є позаштатним радником глави Офісу президента Андрія Богдана.

Пів мільйона гривень пожертвував «Слузі народу» колишній заступник начальника ГУ МВС по боротьбі з організованою злочинністю Микола Ценов. Також спонсором партії став голова церковного комітету УПЦ КП з села Білоберізка (Івано-Франківська область) Володимир Глодовьюк. Внесок склав майже 300 тис. грн.

Що стосується донорів-юридичних осіб, то серед них варто виділити ГО «Команда Зе», яка пожертвувала у виборчий фонд «Слуги народу» 3 млн грн. Голова організації став нардепом. Також понад 3 млн грн перерахувала компанія «Олбо-К» з міста Узина Київської області. Номер телефону фірми не обслуговується.

Компанії «Правіс тайм» і «Інокс сервіс» перерахували 7,3 млн грн. Обидві зареєстровані в Черкасах. Їхній керівник Юрій Даниленко відмовився відповідати на питання про спонсорство.

«Ветек-Київ» і «Ставрайс» перерахували понад 6,6 млн грн. Власник обох компаній Василь Ставський стверджує, що жодних внесків його підприємства не робили.

Компанія «Еко Лідер» перерахувала майже 4 млн грн. Її телефони також, за даними журналістів, не працюють.

Серед спонсорів є компанії «Раєвіт» і «Мілагро Україна», по відношенню до яких, за даними Слідство. Інфо, ведеться розслідування. Засновник «Мілагро Україна» нібито організував діяльність конвертцентру.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...